Тренінг на визначення лідерських здібностей учасників команди в організації

Для студентів IV курсу викладач кафедри суспільно-наукових дисциплін Апостолакі Л.С. провела практичне заняття "Сфери психологічного консультування: управління, ринок та підприємство, політика" у формі тренінгу на визначення лідерських здібностей учасників команди в організації.

Тренінг розпочала студентка Січова В. вправою "Добрі побажання", якою зарядила усіх позитивом та налаштувала на командну роботу. До складних роздумів мотивувала аудиторію Пухкан В., залучивши учасників до мозкового штурму "Лідер - це..." для визначення якостей лідера та пошуку таких якостей у собі за допомогою техніки "Я можу бути лідером, тому що...", яка дозволяє зобразити графічно, хто такий лідер і чому ним може стати будь-хто.

Дискусійною стала вправа Коцофляк Н. "Паркувальне місце", в якій команді потрібно було визначити, хто буде лідером, а хто виконавцем, причому були враховані думки та ідеї кожного. Формулювати собі компліменти навчила вправа "Я пишаюсь собою, коли...", проведена Січовою В.

І завершенням тренінгу стала арт-коучингова техніка "Гусениця", проведена Лілією Сергіївною. Цією технікою викладачка показала, як можна працювати з притчею, обговоривши свої уміння та етапи саморозвитку як лідера, які конкретні дії можна виконати вже сьогодні для досягнення мети.

Учасники з інтересом ознайомилися з новими техніками, що стануть в нагоді для використання у майбутній професійній діяльності.

 

ua ru en