Сучасні технології роботи психолога-консультанта

У рамках практичного заняття "Сучасні технології роботи психолога-консультанта: використання методів арт-терапії, коуч- та арт-коуч-сесій" для студентів IV курсу проведено навчальну арт-коуч-сесію викладачем кафедри суспільно-наукових дисциплін Апостолакі Л.С.

Студенти ознайомилися із структурою арт-коуч-сесії, відмінностями між коуч-сесією та арт-коуч-сесією. Мали змогу спробувати себе у ролі арт-коуча та клієнта одночасно, оскільки техніки відпрацьовували особисто.

Техніка "Декартові координати" направлена на допомогу клієнту знайти вихід із ситуації, зробити вибір, проаналізувати, що він отримає в результаті досягнення бажаного. Учасники аналізували свої запити та знаходили варіанти рішення. За допомогою мандалотерапії "Аналітична подорож у мандалі" спробували уявити об'єкт (предмет), який є для них ресурсним та може допомогти здолати перешкоди на шляху до здійснення бажаного. Цікавим завершенням арт-коуч-сесії стала техніка з використанням МАК "Мій фільм про..." , де учасники, як режисери, створювали свій фільм кадр за кадром. Кожен кадр - це конкретний пункт дій для реалізації бажаної історії.

Студенти із захопленням опрацювали нові техніки, поповнили професійний багаж знань і нові підказки для власних реалізацій та досягнень.

 

 

ua ru en