Практичний семінар-тренінг «12 Soft skills особистості ХХІ століття: що потрібно знати практичному психологу»

З нагоди Всеукраїнського дня психолога 23 квітня 2021 року кафедра загальної та практичної психології Ізмаїльського державного гуманітарного університету та Придунайська філія ПрАТ «ВНЗ «МАУП» провели практичний семінар-тренінг «12 Soft skills особистості ХХІ століття: що потрібно знати практичному психологу». Участь у семінарі також взяв Хмельницький інститут ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України МАУП. Захід відбувся у форматі онлайн на платформі Zoom. Модератори – Гуменникова Т.Р. та Проданова О.М.

Метою заходу було розкрити сутність, важливість та засоби розвитку основних soft skills - комплексу неспеціалізованих м’яких  надпрофесійних навичок, які не залежать від специфіки конкретної роботи і тісно пов’язані  з особистісними якостями та установками (відповідальність, дисципліна, самоменеджмент), соціальними навичками (швидкість адаптації, комунікація, зокрема, слухання; робота в команді, емоційний інтелект), управлінськими здібностями (управління часом, лідерство, рішення проблем, критичне мислення) та доповнюються особливостями мислення (швидкість, креативність, гнучкість і системність).

На початку заходу виступили декан факультету української філології та соціальних наук ІДГУ Татаринов І.Є., директор Хмельницького інституту ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України МАУП Білий Л.Г. та директор Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» Гуменникова Т.Р., які привітали учасників з Днем психолога та нагородили кращих, активних та креативних студентів почесними грамотами.

 

 

Практичний семінар-тренінг вийшов за рамки традиційних виступів. Творчі, креативні та пізнавальні доповіді-презентації учасників чергувалися з використанням інтерактивних онлайн-вправ та ігор. Ініціатором введення інновацій виступила директор Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» Гуменникова Т.Р. Такий вид діяльності студенти зустріли з великою зацікавленістю та активністю. За критеріями оцінювання креативності, ораторських умінь, ступеня розкриття проблеми було визначено кращі презентації та нагороджено переможців цінними призами.

По завершенні заходу всім учасникам було розіслано електронні сертифікати.

Дякуємо всім за участь і ще раз вітаємо всіх дійсних та майбутніх психологів з професійним святом! Бажаємо успішно допомагати знаходити джерела натхнення, дарувати людям надію і впевненість у собі, плідно працювати, здійснювати неоціненний внесок у життя суспільства і отримувати від цього задоволення, велику подяку і щиру повагу!

 

Викладач кафедри суспільно-                                                                                                                                             наукових дисциплін Придунайської філії                                                                            Проданова О.М.

 

 

 

 

 

ua ru en