Онлайн-тренінг з курсантами Дунайського факультету морського та річкового транспорту ДУІТ

13 листопада було проведено онлайн-тренінг «Конфлікти та їх вирішення» за участю студентів спеціальності «Психологія» Придунайської філії ПрАт «ВНЗ «МАУП» та курсантів Дунайського факультету морського та річкового транспорту Державного університету інфраструктури та технологій.

Метою заходу було поглиблення знань студентів про конфлікти; формування вміння конструктивно вирішувати конфліктні ситуації, поважати особистість кожної людини; розвиток професійної рефлексії; формування позитивного психологічного клімату у колективі; поширення культури мирного вирішення конфліктів серед молоді.

Як відомо, дуже важливу роль у нашому житті, особливо для досягнення успіхів у будь-якій справі, відіграє спілкування з людьми. Образи, ворожнеча, сварки, конфлікти, що приносять нам так багато страждань, - наслідки неправильного спілкування.

Проблема конфлікту та його вирішення завжди актуальна для будь-якого суспільства. На жаль, конфлікт - це реальність, з якою ми зіштовхуємося майже щодня. Зокрема у студентському колективі налагодження дружніх взаємовідносин та толерантне вирішення конфліктних ситуацій є важливим для формування подальших професійних відносин.

Провідну роль у процесі управління конфліктною ситуацією відіграє добре розуміння психологічних механізмів ескалації та перебігу конфліктів, знання динаміки їх проявів, вміння передбачати можливі дії опонентів. Тренінгове заняття надало можливість проаналізувати різні стилі вирішення конфлікту, конструктивні і неконструктивні способи вирішення конфліктів. Під час спілкування виникла пропозиція продовження діалогу між студентами Придунайської філії та Дунайського факультету морського та річкового транспорту ДУІТ щодо обговорення політики та процедури врегулювання конфліктних ситуацій у освітньому процесі у закладах вищої освіти.

 

ua ru en