Онлайн-тренінг "Протидія гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу"

18 лютого 2022 року в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП», відповідно до плану заходів до Дня єднання, був проведений онлайн-тренінг «Протидія гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу».

Інформаційна війна, яку Російська федерація активізувала з початком збройної агресії проти України, поставила перед нашою державою нові виклики у сфері інформаційної безпеки. В Україні концептуальним документом щодо протидії російським інформаційним загрозам стала Доктрина інформаційної безпеки, ухвалена Радою національної безпеки та оборони ще у грудні 2016 р.

Протидія гібридним загрозам стає пріоритетом, оскільки вони розмивають чітку межу між війною та миром, поєднуючи військові можливості з політичними, дипломатичними, економічними, кібер-безпековими та дезінформаційними заходами. Для нейтралізації таких загроз потрібні не лише нові спроможності, але й нові партнери, нові процеси і, перш за все, нове мислення.

Проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи серед студентської молоді дає можливість проаналізувати операційні лінії гібридної війни РФ проти міжнародного правопорядку, і сприятиме формуванню єдності розуміння масштабів загроз, спричинених діями країни-агресора.

ua ru en