«Не дай шансу СНІДу!»

Напередодні Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом для студентів І курсу було проведено заняття школи лідерства PRO-LEADERSHIP «ВІЛ/СНІД , їх профілактика серед молоді». У ході заходу студенти ознайомилися з презентацією «Не дай шансу СНІДу!», підготовленою студенткою Д. Думбравою. Мета заходу – привернути увагу першокурсників і нагадати, що ВІЛ/СНІД є однією з глобальних проблем людства.
Цей день з’явився в календарі трохи більше, ніж чверть століття тому – в 1988 році. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.
Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ. За інформацією Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них приблизно 100 тисяч не знають про свою хворобу. Після інформаційної частини студенти дізналися, як можна пройти тест на ВІЛ/СНІД та отримати допомогу.
ua ru en