Мультиконференція кафедри права на тему «Право і мистецтво»

08 грудня 2021 р. у Придунайській філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" в онлайн-форматі відбулася мультиконференція на тему "Право і мистецтво" за участю здобувачів вищої освіти та НПП кафедри права Придунайської філії, здобувачів вищої освіти Одеського національного політехнічного університету під керівництвом доцента кафедри культурології, мистецтвознавства та філософії культури, кандидата культурології Олени Щокіної, здобувачів фахової передвищої освіти Ізмаїльського фахового коледжу економіки і права та здобувачів фахової передвищої освіти Кілійського транспортного фахового коледжу Державного університету інфраструктури та технологій під керівництвом завідувача відділення, викладача вищої категорії циклової комісії суспільно-правових та філологічних дисциплін Наталії Маларьової.
Метою мультиконференції стало використання творчого й інтелектуального потенціалу здобувачів вищої освіти для вирішення актуальних наукових завдань правового супроводу сучасних видів мистецтва.
У ході конференції були розглянуті наступні питання:
1.Мистецтво як спосіб відстоювати права.
2.Формування правової культури і правосвідомості засобами мистецтва.
3.Вплив кіномистецтва на формування громадської думки суспільства.
4.Роль публіцистичних телепередач у формуванні правової культури.
5. Правове менторство в організації розважальних заходів
6.Формування позитивного ставлення до правоохоронних органів шляхом використання засобів сучасного мистецтва.
7. Плюси і мінуси інтеграції зарубіжної культури у правосвідомості сучасного суспільства.
У сучасному світі відбуваються зміни в розумінні ролі мистецтва і культури, їх впливу і значення в політичних, правових, економічних, адміністративних, громадських, особистісних процесах. Специфіка сучасного життя полягає в тому, що система суспільних, групових та індивідуальних прав та інтересів перебуває в динамічному, швидкоплинному стані та має глибоку залежність від сучасної масової культури. Наразі стає зрозуміло, що такий стан потребує сучасної конструкції механізму регулювання процесів. Не останнє місце займають і питання розвитку нових видів партнерств та залучення неурядових організацій до вирішення проблем у комплексі. Особлива роль відводиться в цих процесах також суб′єктам публічного управління та адміністрування, яка вбачається в першу чергу у створенні нормативно-правових основ для розвитку культури у новому форматі. Зарубіжний досвід також демонструє зміни парадигми публічного управління та адміністрування у сфері культури і мистецтва.
Для раціонального підходу до цієї проблеми, слід її знати, розуміти, не відсторонюватись. Це завдання і соціологів, і педагогів, і психологів, і економістів, юристів та правоохоронців, а також всіх небайдужих фахівців.
Дякуємо учасникам мультиконференції за плідну співпрацю!
 
 
 
 
 
 
ua ru en