Марія Ніколаєва:номінантка волонтерської премії

???? Марія Ніколаєва студентка 4 курсу факультету права у Придунайській філії МАУП. Волонтерка систематично займається волонтерством в Ізмаїльському відділі пробації. Марія, шляхом ведення бесід з клієнтами пробації, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, допомагає їм розібратися з документами, супроводжує їх у різних соціальних установах, допомагає їм інтегруватися в суспільстві, встати на шлях виправлення.
???? “Мій викладач Щокіна Валентина Василівна, яка за сумісництвом працює в Ізмаїльському районному відділі пробації, запропонувала мені стати волонтером пробації. Я захоплюся кримінальним правом і збираюся працювати у правоохоронних органах. Для мене це неоціненний досвід спілкування з особами, що мають проблеми із законом, та можливість зрозуміти їх мотиви такої поведінки, що штовхає їх на такі вчинки, а це дуже важливо для майбутнього правоохоронця”, – говорить волонтерка.
???? За словами Марії, волонтерство навчило її толерантності до людей, які мають проблеми із законом.
???? “Я вважаю своїм головним досягненням допомогу людям, з важкими життєвими обставинами поглянути на світ іншими очима, що можна, не порушуючи закон, побудувати краще життя, ніж у них зараз. Люди дійсно до мене прислуховуються та покращують якість свого життя”, – ділиться номінантка.
__________________________
Волонтерська премія була заснована у 2014 році, щоб підтримати звичайних людей, які роблять надзвичайні речі. Вона ставить за мету відзначити роботу волонтерів, які працюють у різних сферах.
Премія є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні, показати суспільству його важливість та різноманітність, а також заохотити інших людей до суспільно-корисної праці. Саме тому ми відзначаємо усіх без винятку волонтерів, яких було номіновано на Премію, а журі додатково обирає кількох лауреатів.
 
 
ua ru en