Круглий стіл «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики»

29 квітня 2021 року здобувачі освіти І курсу спеціальностей «Правоохоронна діяльність», «Право» та ІІ курсу спеціальностей «Менеджмент» і «Психологія» приєднались до круглого столу «Академічна доброчесність в освітньому середовищі: виклики та практики». 

Організаторами заходу виступили Американські Ради з міжнародної освіти,  Проєкт «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти», Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського». Метою заходу стало обговорення сучасних практик академічної доброчесності та забезпечення якості освіти, пошук шляхів подолання викликів ЗВО щодо формування та дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому середовищі.

Цікавими для здобувачів освіти виявились питання щодо законодавчого регулювання академічної доброчесності, а саме: застосування нормативно-правової бази з питань академічної доброчесності, законів та підзаконних актів, практичне впровадження практик відповідальності за порушення академічної доброчесності, представлення та обговорення проєкту Закону «Про академічну доброчесність». Спікерами тематичного блоку були: Юлія Гришина – голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Сергій Квіт – голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти,  Сергій Горбачов – освітній омбудсмен, представники Міністерства освіти і науки України.  

Дякуємо  Американським Радам з міжнародної освіти та Проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» за можливість систематичного ознайомлення з цікавими практиками впровадження принципів академічної доброчесності в академічне середовище закладів вищої освіти!

ua ru en