Інтерактивне консультування щодо професійного самовизначення старшокласників

21 жовтня для практичних психологів організовано інтерактивну платформу «Вибір професії – система роботи школи в професійному самовизначенні старшокласників» психологом Апостолакі Л.С. У заході взяли участь 10 шкіл. Лілія Сергіївна ознайомила учасників з основними моментами системи роботи школи у профорієнтаційному напрямку. 

Провідний фахівець сектору профорієнтації Ізмаїльського міського центру зайнятості Степаненко Лариса Василівна. Лариса Степаненко  ознайомила психологів з роботою сайту ІМЦЗ та можливістю замовлення індивідуальних та групових консультацій для профорієнтаційної діагностики, у проведенні екскурсій та інформації щодо актуального ринку праці.

Також на захід були запрошені гості: представники ЗВО.

Сорока Олена Михайлівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри навігації і управління судном Дунайського інституту Національного університету  «Одеська морська академія», запросила учнів 9-11 класів на День відкритих дверей для можливості долучитися до онлайн-екскурсії закладом. Олена Михайлівна ознайомила з вимогами до вступу, конкурсними предметами ЗНО, сайтом ЗВО та спеціальностями, які випускники можуть отримати. Прорекламувала яскраве студентське життя.

Кройтор Артем Вікторович, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова. Артем Вікторович розповів про факультети ЗВО, наголосив, що даний заклад входить у топ-5 рейтингу найкращих класичних ЗВО України. Університет готує спеціалістів за 44 спеціальностями на 11 факультетах, також є фаховий коледж. Здійснюється підготовка за освітніми рівнями молодший бакалавр, бакалавр, магістр, діє аспірантура та докторантура. Також уточнив конкурсні предмети ЗНО для вступу. Детально зупинився на ознайомленні з факультетом міжнародних відносин, політології та соціології. Наголосив, що університет надає можливість навчання за обміном з різними країнами ЄС, США та іншими.

Пухкан В., студентка 4 курсу спеціальності «Психологія» Придунайської філії ПРАТ «ВНЗ "МАУП"», розповіла, чому обрала навчання на психолога і що цікавого може надати представлений нею ЗВО. Уточнила, що цей заклад надає багато практики, що для неї, як майбутнього спеціаліста , є безцінним.

Адоньєва Марія Степанівна, психолог Кам'янського ЗЗСО представила роботу практичного психолога у школі. Марія Степанівна ознайомила з папками, які повинні бути у психологів (вхідна документація, тренінгові заняття, матеріал з різних ЗВО). Прокоментувала основні моменти роботи з учнями, вчителями та батьками, представивши фотогалерею роботи з різними віковими категоріями.

На завершення Лілія Сергіївна ознайомила учасників з арт-коучинговою технікою «Веселка» (автор М. Юдакова), яку можна проводити з учнями для визначення та аналізу мети, конкретних бажань та потреб щодо визначення у професійному плані.

Учасники інтерактивної платформи отримали задоволення від зустрічі, рекомендації та нові ідеї у напрямку  профорієнтаційної роботи.

ua ru en