«Філософія лідерства» - тема Міжнародного дня філософії у Придунайській філії

Щороку в третій четвер листопада в Україні відзначають Міжнародний день філософії, запроваджений ЮНЕСКО у 2002 році. Наразі цей день святкують у понад 80-ти країнах світу. В 2020 році Міжнародний день філософії припадає на 19 листопада. Головна мета святкування Міжнародного Дня філософа полягає в тому, щоб знайти спільну платформу обговорення глобальних соціокультурних перетворень, які відбуваються зараз, долучити людей до багатолітньої філософської спадщини, відкрити сферу повсякденного мислення для нових ідей і стимулювати публічні дебати мислителів і громадянського суспільства з приводу викликів, що постають перед соціумом сьогодні, сприяти створенню суспільства.

18 листопада 2021 року з дисципліни «Філософія» (викладач – доцент кафедри суспільно-наукових дисциплін, к.філос.н. Байрамова О.В.) відбувся веб-семінар у форматі диспуту на тему «Філософія лідерства», під час якого учасники продемонстрували обізнаність з актуальних проблем і тем сучасного лідерства.

Діалогічна структура заняття сприяла обміну теоретичними знаннями через розгляд різних підходів (концепцій) – класичних та сучасних теорій лідерства, соціально-філософських концепцій теорії лідерства, психоаналітичного підхіду до проблеми лідерства тощо. Здобувачка освіти Яна Кучеренко (спеціальність «Право») підготувала тестування для всіх учасників та надала практичні поради щодо розвитку активності обох півкуль головного мозку. Анастасія Юкіна (здобувачка вищої освіти за спеціальністю «Менеджмент») сформувала власний перелік найкращих фільмів та книг з розвитку лідерських якостей.

Здобувачі освіти І курсу Придунайської філії під час вивчення змістовних модулів з навчальної дисципліни «Філософія» також пройшли навчання на освітній платформі громадянської освіти ВУМ online з курсів «Сталий розвиток: нова філософія мислення», «Школа ефективного мислення», «Креативне мислення», «Вступ до критичного мислення» та отримали відповідні сертифікати після успішного проходження курсів. 

Семінар створив платформу для діалогу задля осмислення свого лідерського призначення через долучення до напрацювань західної філософської традиції.

 

 

 

ua ru en