До Дня Гідності та Свободи

«Будьте сильними на землі, небо для нас тримає Небесна Сотня».

 Ліна Костенко

 

Напередодні Дня Гідності та Свободи викладачами кафедри суспільно-наукових дисциплін Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» був проведений тематичний захід на честь вшанування громадянської мужності учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

21 листопада вся країна відзначає День Гідності та Свободи. Свято встановлено згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Це свято відзначалося як День свободи з 2005-го по 2011 рік. За правління Віктора Януковича його відзначення фактично скасували, об’єднавши із Днем Соборності 22 січня. У 2014 році президент Петро Порошенко відновив його офіційний статус, відтоді Україна одночасно святкує річниці Помаранчевої революції і Євромайдану.

Гідність, за визначенням, – це поняття моральної свідомості, яка виражає уявлення про цінність усякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, яка означає особливе моральне ставлення людини до самої себе, і ставлення до неї з боку суспільства, у якому визнається цінність особистості.

День Гідності та Свободи – це не лише про один день, це про людей, їхні принципи, досягнення і досвід, які стосуються майбутнього цілих поколінь.

 

ua ru en