Данина поваги культурному спадку людства (до Всесвітнього дня аудіовізуальної спадщини)

У 2005 році Резолюцією 33-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 33 С/53 був проголошений Всесвітній день аудіовізуальної спадщини (World Day for Audiovisual Heritage), який щорічно відзначається 27 жовтня.

Для підвищення обізнаності про значення і збереження звукових та аудіовізуальних документів в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ

«МАУП» доцентом кафедри суспільно-наукових дисциплін Антоніною Дорошевою був проведений захід, присвячений цифровому кіно, як одному з джерел аудіовізуальної спадщини.

Здобувачі вищої освіти спеціальності «Право» взяли участь в обговоренні значущості документального кіно та художніх фільмів, заснованих на реальних подіях, головною сюжетною лінією яких є боротьба за права, свободи та людську гідність у формуванні правосвідомості та правової культури.

Аудіовізуальні архіви – це банк колективної пам’яті людства. Цей день нагадує нам про те, як важливо зберігати пам’ять про минуле, зберігати кращу спадщину і досягнення людської думки для наших нащадків і для нас самих.

ua ru en