Анастасія Вітенко: номінантка волонтерської премії

 

 
 
???? Анастасія Вітенко - волонтерка у сфері пробації. Вона розмовляє з людьми, які відбувають умовний строк, колишніми засудженими, “проблемними” сім’ями, складає особисті плани клієнтів пробації.
???? “Я краще стала розуміти цих людей, сім’ї. Не завжди людина, яка оступилась, зробила це спеціально, або поступила погано, бо вона сама погана. Є свої причини, свої проблеми, через які можна помилитись. Мені ці бесіди допомагають краще розуміти людей.” - розповідає Анастасія.
???? Анастасія ділиться, що волонтерство в сфері пробації надихає її. Вона є студенткою юридичного факультету і розуміє, що це є як корисним для професійного зростання, так і для особистісного. Волонтерка занурюється у сферу пробації, бачить із середини як працюють співробітники, краще розуміється на соціальному контексті. Вона зізнається, що зараз думає, що в майбутньому хотіла би продовжити вже професійний шлях в пробації.
???? “Мені подобається допомагати, розповідати людям про інші способи життя. Коли вдається своїми очима бачити позитивний результат - хочеться працювати більше.”
???? Також для Анастасії важлива спільнота. Вона каже, що з часом дуже полюбила волонтерів та працівників пробації, вони стали однією сім’єю.
__________________________
Волонтерська премія була заснована в 2014 році, щоб підтримати звичайних
людей, які роблять надзвичайні речі. Вона ставить за мету відзначити роботу волонтерів, які працюють у різних сферах.
Премія є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні, показати суспільству його важливість та різноманітність, а також заохотити інших людей до суспільно-корисної праці. Саме тому ми відзначаємо усіх без винятку волонтерів, яких було номіновано на Премію, а журі додатково обирає кількох лауреатів.
ua ru en